Anksiyete kişinin işlevselliğini bozuyorsa önlem alınmalı!

Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi’nden Anksiyete Hakkında Önemli Bilgiler

Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi’nde görevli Uzman Klinik Psikolog Cemre Ece Gökpınar, anksiyete, anksiyete ile baş etme yolları ve tedavi seçenekleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Belli Düzeydeki Anksiyete Motive Edici Olabilir

Anksiyetenin genellikle olumsuz algılandığını belirten Gökpınar, aslında bu duygunun kişileri koruduğunu ve yönlendirdiğini ifade etti.

Sınav kaygısı yaşayan bir kişinin anksiyetesinin motivasyon sağlayabileceğini vurgulayan Gökpınar, anksiyetenin işlevsellik bozduğu durumlarda önlem alınması gerektiğini dile getirdi.

Kaygının Kaynağındaki Düşünceyi Fark Etmek Önemli

Kişilerin işlevselliklerinin bozulmaya başladığında tedavi arayışına girdiğini belirten Gökpınar, kişilerin yaşadıkları olaya karşı duydukları korkunun kaynağını anlamak gerektiğini söyledi.

Spesifik bir olayı örnek göstererek yardım isteyen kişilerde, kaygılanılan durumun altında farklı sebepler olabileceğini belirten Gökpınar, düşünceyi fark etmenin önemini vurguladı.

Telkinler Yetersizlik Duygularını Pekiştirebilir

Anksiyeteyi azaltmak için dikkat dağıtıcı aktiviteler yapmanın önemine değinen Gökpınar, fiziksel aktivitenin anksiyeteyle baş etmede etkili olduğunu belirtti.

Düşünceleri yönlendirmenin zorluğuna dikkat çeken Gökpınar, telkinlerin yetersizlik duygularını artırabileceğini söyleyerek, kişilere desteğin telkinlerden uzak durarak dinlemeye odaklanmalarını önerdi.

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Küçük bir hata büyük sorunlara yol açabilir! Yazın spor yaparken bu 5 yanlıştan kaçının

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte açık hava aktivitelerine olan ilgi artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz sporlarında en sık yapılan 5 yanlışı anlattı, yazın spor yaralanmalarına karşı alınabilecek önlemleri sıraladı.

Ispanak, balık, ceviz: Omega-3 sağlığımız için neden önemli?

Ispanak, balık, ceviz: Omega-3 sağlığımız için neden önemli?

Uzman isim uyardı: Kenede erken ve doğru müdahale, bulaş riskini azaltıyor

İstanbul Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Bozkurt, kenelerin yol açtığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ve Lyme hastalıklarına erken müdahalenin önemli olduğunu belirtti.

Masum gibi görünen bu belirti, ileride telafisi zor sorunlara yol açabilir

Çene yapısındaki gerilik çocuklarda hem estetik hem de işlevsel sorunlara neden olabilir. Uzmanlar, 10 yaş öncesinde başlayan ortodontik müdahalelerin çene gelişiminde kritik rol oynadığını vurguladı.

Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi “tetkik kısıtlaması” getirdi: TTB’den “Hekim bağımsızlığına darbe!” tepkisi geldi!

“Hangi branştan olursa olsun bütünlüklü bir değerlendirme yapmak her hekimin hem görevi hem sorumluluğudur”

Konuşulmayan yan etkiler: Uyumak uğruna ne kaybediyoruz?

Uyku ilaçları ya da bitkisel destekler kullanan pek çok kişi kusma, halsizlik, saç dökülmesi gibi yan etkileri yaşasa da bunları paylaşmıyor. İlacın etkisi geçince kilolar geri geliyor, uyku tekrar bozuluyor. Sosyal medyada anlatılanlar çoğu zaman eksik, hatta yanıltıcı.