Fesleğen çayı: Şişkinlikleri giderir

Fesleğen, Anadolu mutfaklarının vazgeçilmez aromalarının başında gelir. Yemeklere verdiği lezzetin yanı sıra çay olarak kullanımının sağlık üzerinde olumlu etkileri bulunur. Fesleğen bitki çayı, uçucu bileşenleri sayesinde yemeklerden sonra gaz, kolik ve şişkinlik şikayetlerinin giderilmesinde etkilidir. Fesleğen bitki çayının idrar yolları antiseptiği ve balgam söktürücü özelliği de bulunur.

Hazırlanışı: Fesleğen bitkisinin kurutulmuş üst kısımlarını bir kaba koyun. Üzerine kaynatılmış su ilave edin. 10- 15 dakika demlenmeye bırakın. Günde 2-3 bardaktan fazla tüketmeyin. Hamilelerin fesleğen çayını içmeleri önerilmez.

Related Posts

Çocuk yoksulluğu günbegün artıyor: 171 bin çocuğun temel ihtiyaçları karşılanamıyor

Çocuk yoksulluğu günbegün artıyor: 171 bin çocuğun temel ihtiyaçları karşılanamıyor

Gece klima açık uyuyorsanız dikkat! Solunum yolu hastalıklarını artırıyor

Yanlış klima kullanımının solunum yolu hastalıklarını artırabileceğini dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Bilge Özgür Yüksel, “Gece boyunca klima karşısında uyumak kas ve eklem ağrılarının yanı sıra enfeksiyonlara da davetiye çıkarıyor. Uyurken klimadan gelen hava doğrudan yüze veya vücuda temas etmemelidir” dedi.

Son kahve trendi tehlike saçıyor: 1 kaşıkla kilo ve hastalık riski

Sosyal medyada hızla yayılan “proteinli kahve” akımı, uzmanların uyarılarını beraberinde getirdi. Fitness ve beslenme uzmanları, bu içeceğin bilinçsiz tüketilmesi halinde ciddi sağlık riskleri oluşturabileceğini belirtiyor.

Bronşit vakaları artıyor: Uzmanından klima kullanımı uyarısı!

Bronşit vakaları artıyor: Uzmanından klima kullanımı uyarısı!

Küçük bir hata büyük sorunlara yol açabilir! Yazın spor yaparken bu 5 yanlıştan kaçının

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte açık hava aktivitelerine olan ilgi artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz sporlarında en sık yapılan 5 yanlışı anlattı, yazın spor yaralanmalarına karşı alınabilecek önlemleri sıraladı.

Ispanak, balık, ceviz: Omega-3 sağlığımız için neden önemli?

Ispanak, balık, ceviz: Omega-3 sağlığımız için neden önemli?