Kadınlar bedenleriyle barışmalı! ‘Doğum sonrası deformasyonlar kader değil’

Sorunlar modern tıpla çözülebilir

Kadın sağlığı üzerine uzmanlaşmış Dr. Mehmet Bekir Şen, kadınların vücutlarıyla ilgili endişelerini ve jinekolojik sorunları konuşmanın utanılacak bir şey olmadığını vurguluyor. Kadınların bu konuları açıkça konuşmalarının önemine değinen Dr. Şen, modern tıbbın bu sorunlara çözüm sunmakta olduğunu belirtiyor.

‘Kadınlar bedenleriyle barışmak için utanmamalı, susmamalı’

Doğum sonrası vücutta meydana gelen değişikliklerle barışmakta zorlanan kadınlar için önemli bir mesaj veren Dr. Şen, doğum sonrası problemlerin çözümü için utanmanın ve sessiz kalmanın gereksiz olduğunu belirtiyor. Toplumda farkındalık yaratmak adına cesurca konuşmanın önemine değinen Dr. Şen, kadınları bedenleriyle barışmaya çağırıyor.

Yaşanılanlar tedavi edilebilir durumlar

Dr. Şen, doğum sonrası yaşanan vajinal gevşeme, idrar kaçırma gibi sorunların tedavi edilebilir olduğunu ve kadınların bu konuları açıkça konuşmaları gerektiğini vurguluyor. Uygulanan bazı tedavilerin kadınların yaşam kalitesini artırdığını belirten Dr. Şen, bu konuları hekimleriyle paylaşmanın önemine işaret ediyor.

Bedeninizi sevin ve kendinize izin verin

Dr. Şen, kadınları vücutlarındaki değişimlere karşı duydukları utanç duygusunu aşmaya çağırıyor. Doğum sonrası yaşanan değişimlerin doğal olduğunu ve kadınların kendilerini sevmeleri gerektiğini vurgulayan Dr. Şen, bedenleriyle barışarak özgüvenlerini kazanmaları gerektiğini belirtiyor.

Toplumsal devrim: Konuşmaktan utanmayın

Kadın Doğum Uzmanı Dr. Mehmet Bekir Şen, kadınların bedenleriyle ilgili sorunları açıkça konuşarak toplumda farkındalık yaratmalarının önemli olduğunu belirtiyor. Kadınların bedenlerine sahip çıkarak ve yardım isteyerek utanmamaları gerektiğini vurgulayan Dr. Şen, toplum olarak kadınların seslerini daha güçlü duyurmasının desteklenmesi gerektiğini ifade ediyor.

Related Posts

Sürekli yorgun hissediyorsanız bu diyet tam size göre!

Ketojenik diyet, yalnızca kilo kaybı değil, aynı zamanda dengeli enerji ve mental sağlık için de etkili. Diyetisyen Fatma Aybike Bozoklu, yaz aylarında kan şekeri düşüşü ve ani açlık krizlerini önleyen bu beslenme modelini anlattı.

Kronik ağrılı hastalıklar kadınlarda daha fazla görülüyor

Türk Algoloji Derneği (Ağrı Derneği) Başkanı Prof. Dr. Gül Köknel Talu, “Diğer toplumlarda da olduğu gibi kronik ağrılı hastalıklar ülkemizde de kadınlarda daha sık görülüyor. Bunların içinde fibromiyalji yani yaygın kas ağrıları yine kadınlarda ve ülkemizde sık görülen kronik ağrı durumlarından biridir.” dedi.

Duyan inanamıyor! Vücudundaki 5 böbrekle yaşıyor

Hastalığı nedeniyle iki kez organ nakli yapılan ve bu organlar da bir süre sonra işlevsiz hale gelen 30 yaşındaki Rabia Çınarkaya’ya üçüncü kez böbrek nakledildi.

‘Ağız ve diş sağlığı merkezlerinin çürüğe çıkmasına ramak kalmıştır’

Genel Sağlık-İş, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’ndeki (ADSM) sorunlara dikkat çekti. Sendika “ADSM’ler dolgu tutmayacak hale gelmiş, çürüğe çıkmasına ramak kalmıştır” açıklamasında bulundu.

Kırklareli’nde 2. Otizm Çalışmaları Konferansı Düzenlendi

Kırklareli’nde 2. Otizm Çalışmaları Konferansı yapıldı KIRKLARELİ – Kırklareli’nde düzenlenen 2. Otizm Çalışmaları Konferansı’nda otizm farkındalığına vurgu yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim …

Konyaspor Galatasaray maçı neden başlamadı?

Konyaspor- Galatasaray maçının VAR hakemi Polonyalı Piotr Lasyk oldu. AVAR’da ise Deniz Caner Özaral yer alacak. Karşılaşmanın orta hakemi olarak Abdullah Buğra Taşkınsoy görev alacaktı. Ancak taşikardi rahatsızlığı nedeniyle maçı 4. hakem yönetecek …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir