Kırklareli’nde 2. Otizm Çalışmaları Konferansı Düzenlendi

Kırklareli’de Otizm Farkındalığını Artırmak İçin 2. Otizm Çalışmaları Konferansı Gerçekleştirildi

KIRKLARELİ – Kırklareli, otizm konusunda farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen 2. Otizm Çalışmaları Konferansı’na ev sahipliği yaptı.

İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırklareli Otizm Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen konferans, Kırklareli Üniversitesi’nde düzenlendi.

Konferans, İl Sağlık Müdürlüğü Dr. Mehmet Fuat Umay Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi ve Vali Uğur Turan, protokol üyeleri, sağlık çalışanları ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Vali Turan, otizmli bireylerin ve ailelerin hayatlarını kolaylaştırmanın önemine vurgu yaparak, otizm gibi kavramların doğru terminolojiyle kullanılması gerektiğini belirtti. Yanlış kullanılan kavramların insanları incitebileceğine dikkat çekti.

Konferansta, Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Gençbay, İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit ve Kırklareli Otizm Derneği Başkanı Eylem Yolsal Murteza da konuşma yaptı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HÜSEYİN ÇANLI – Yerel

Related Posts

Küçük bir hata büyük sorunlara yol açabilir! Yazın spor yaparken bu 5 yanlıştan kaçının

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte açık hava aktivitelerine olan ilgi artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz sporlarında en sık yapılan 5 yanlışı anlattı, yazın spor yaralanmalarına karşı alınabilecek önlemleri sıraladı.

Ispanak, balık, ceviz: Omega-3 sağlığımız için neden önemli?

Ispanak, balık, ceviz: Omega-3 sağlığımız için neden önemli?

Uzman isim uyardı: Kenede erken ve doğru müdahale, bulaş riskini azaltıyor

İstanbul Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Bozkurt, kenelerin yol açtığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ve Lyme hastalıklarına erken müdahalenin önemli olduğunu belirtti.

Masum gibi görünen bu belirti, ileride telafisi zor sorunlara yol açabilir

Çene yapısındaki gerilik çocuklarda hem estetik hem de işlevsel sorunlara neden olabilir. Uzmanlar, 10 yaş öncesinde başlayan ortodontik müdahalelerin çene gelişiminde kritik rol oynadığını vurguladı.

Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi “tetkik kısıtlaması” getirdi: TTB’den “Hekim bağımsızlığına darbe!” tepkisi geldi!

“Hangi branştan olursa olsun bütünlüklü bir değerlendirme yapmak her hekimin hem görevi hem sorumluluğudur”

Konuşulmayan yan etkiler: Uyumak uğruna ne kaybediyoruz?

Uyku ilaçları ya da bitkisel destekler kullanan pek çok kişi kusma, halsizlik, saç dökülmesi gibi yan etkileri yaşasa da bunları paylaşmıyor. İlacın etkisi geçince kilolar geri geliyor, uyku tekrar bozuluyor. Sosyal medyada anlatılanlar çoğu zaman eksik, hatta yanıltıcı.